STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Ισορροπία Δυνάμεων ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ*
722 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008
08:57

Με κέρδη 0,68% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 4.350,03 μονάδες.

Xatzidakis_analysis.jpg

Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές συνέχισαν την διολίσθηση τους κατά 14,7% και διαμορφώθηκαν στα 337 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εκροές ύψους 2,1 εκ. ευρώ από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού αυξάνοντας τις συνολικές εκρόες σε 14,5 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Περισσότερο σε συντήρηση δυνάμεων παρά σε αλλαγή της διαχειριστικής τακτικής κινήθηκαν οι εμπλεκόμενοι στην εγχώρια αγορά την εβδομάδα που πέρασε.

Τα αποτελέσματα αν και βρέθηκαν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος δεν μετουσιώθηκαν σε κάποια τάση καθώς η φημολογία των μεγάλων πωλητών σε τραπεζικούς τίτλους ανέστειλε το όποιο ενδιαφέρον συνήθως συνόδευε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και τις θετικές εκτιμήσεις των εκθέσεων που ακολουθούσαν.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι ακόμα πιο πλούσια σε υλικό αποτελεσμάτων γεγονός που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την βελτίωση των συναλλαγών οι οποίες στα τρέχοντα επίπεδα δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανές για να απορροφήσουν την προσφορά μετοχών που εμφανίζεται λίγο υψηλότερα.

Επιπλέον η έως τώρα περίοδος που έχει διανυθεί χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία επιχειρηματικών συμφωνιών, στοιχείο αρκετά… ύποπτο από την στιγμή που το ενδιαφέρον σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αποτιμήσεων ήταν σημαντικό ενώ η πληροφόρηση μπορεί να θεωρηθεί πληρέστερη αφού υπάρχουν οι ισολογισμοί έτους που βάζουν κάποιες βάσεις για συζητήσεις σε πιο οριστική βάση.

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες ως πιθανότητα απουσιάζουν εντελώς ως ενδεχόμενο στην Ελληνική αγορά, όπως και οι εισροές των ξένων κεφαλαίων. Ως παράμετροι ανόδου η επανεμφάνιση τους κρίνεται επιτακτική για την απεξάρτηση των τάσεων των ξένων αγορών και φυσικά για την βελτίωση της ψυχολογίας η οποία έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική είδηση μεγάλου μεγέθους.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης διατηρήθηκε σε ένα στενότερο εύρος διακύμανσης διστάζοντας να προχωρήσει σε κάποια ανοδική ή πτωτική εκτόνωση που θα έδινε τέλος στην αναμονή του τριγωνικού σχηματισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Η διαγραμματική εικόνα έδωσε κάποια δειλά σήματα αγορών από τους πολύ βραχυπρόθεσμους κινητούς μέσους, οι ταλαντωτές εμφάνισαν ανοδικές αποκλίσεις αυξάνοντας την πιθανότητα συνέχισης της ανοδικής αντίδρασης και η απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά της αγοράς διατηρήθηκε σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό.

Ενθαρρυντικό ήταν από πολλές απόψεις και το κλείσιμο της Παρασκευής με την αγορά να κλείνει σχεδόν στα υψηλά της ημέρας δίνοντας ένα στίγμα ισορροπίας δυνάμεων.

Δεδομένου του ότι οι περισσότερες άσχημες ειδήσεις είναι τιμολογημένες, η συγκυρία πετρελαίου, πληθωρισμού και δυσμενών νέων για Ευρωπαϊκές τράπεζες δημιουργεί ισχυρές αναστολές για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου η ισορροπία της αγοράς έχει αρχίσει να λειτουργεί υπέρ της επέκτασης του ανοδικού σεναρίου.

Οι πωλητές έχουν παίξει πολλά από τα δυνατά χαρτιά τους χωρίς να καταφέρουν να εκτονώσουν πτωτικά την συσσώρευση και να δημιουργήσουν πανικό.

Αντιθέτως έχουν πουλήσει φθηνές μετοχές σε μεγάλες ποσότητες και η ρευστότητα τους ασφαλίζει ανάποδες θέσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα ακόμα.

Το άγχος έχει αλλάξει πλέον στρατόπεδο στην αγορά.


Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής

http://www.pegsec.gr/

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις