STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Της δικαιοσύνης ήλιε …παρανοϊκέ !!!
823 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2008
09:38

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος σε μία ομιλία του στην Βουλή είχε πει:

«…ο νομοθέτης νομοθετεί, η Bουλή νομοθετεί και οι δικαστές απονέμουν δικαιοσύνη, δικαιοδοτούν. Πολλές φορές τα όρια ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο λειτουργίες χάνονται. Yπάρχει σύγχυση. ‘Oταν ένας δικαστής ερμηνεύει και εφαρμόζει το νόμο, καμιά φορά μεταβαίνει ίσως ανεπαίσθητα στη δημιουργία νέων κανόνων δικαίου. H μετάβαση αυτή δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Kαι αν συμβαίνει αυτό, αν δηλαδή ο δικαστής ξεπερνά τα όρια της δικαιοδοσίας του που είναι να απονέμει δικαιοσύνη, να δικάζει και όχι να νομοθετεί ή να ασκεί νομοθετική πολιτική, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό;

Δεν υπάρχει τρόπος, διότι ο δικαστής εκφέρει την τελευταία λέξη. Eίμαστε υποχρεωμένοι -το λέει και το Σύνταγμα και βεβαίως πρέπει να μείνει αυτή η διάταξη- να εφαρμόζουμε τις δικαστικές αποφάσεις, έστω και αν είναι κακές, έστω και αν υπάρχει αυτή η υπέρβαση της δικαιοδοσίας. Yπάρχει αντίδοτο σ’ αυτό, όταν ξεπερνά τα ακρότατα όρια της δικαιοδοσίας του ο δικαστής;…»

Όταν ο δικαστής, μας λέει ο πρώην υπουργός, ερμηνεύει και εφαρμόζει τον νόμο, καμιά φορά μεταβαίνει ίσως ανεπαίσθητα στην δημιουργία νέων κανόνων δικαίου δεν μας λέει όμως πόσες φορές βρίσκεται ο δικαστής στην δύσκολη θέση να προσπαθεί να ερμηνεύσει έναν νόμο τον  οποίο ούτε αυτός που τον έγραψε δεν μπορεί να τον ερμηνεύσει. Έχουμε λοιπόν έναν νόμο όπου ο ένας αθλητικός δικαστής δίνει μία ερμηνεία και αποφασίζει να τιμωρήσει τον Γεωργιάδη με πέντε αγωνιστικές γιατί είδε την ενέργεια στο βίντεο το οποίο αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο και έναν άλλο δικαστή ο οποίος δίνει μία άκρως αντίθετη ερμηνεία και αποφασίζει να τον αθωώσει με το σκεπτικό ότι δεν αναφέρεται τίποτα στο φύλλο αγώνα αρά το βίντεο δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο.

Τέλεια!! Η δικαιοσύνη σε όλο της το μεγαλείο και αν νομίζετε ότι θα ασχοληθώ με τον έπρεπε ή όχι ο Γεωργιάδης να τιμωρηθεί κάνετε λάθος, αυτό ήταν άλλη κουβέντα που την κάναμε μερικές μέρες νωρίτερα και παρά τις όποιες οπαδικές εξάρσεις πιστεύω ότι ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του. Θα ασχοληθώ όμως με το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο μιας αξιόποινης πράξης. Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην φυλακή γιατί το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που τον δείχνει να κρατά έναν “πυρσό” στο χέρι του θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο για μία πράξη η οποία τιμωρείται χωρίς αναστολή.

Ενώ λοιπόν στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή το βίντεο ΔΕΝ είναι αποδεικτικό στοιχείο, στην περίπτωση του οπαδού το βίντεο ΕΙΝΑΙ αποδεικτικό στοιχείο αλλά η πράξη τιμωρείται μόνο όταν είσαι μέσα στο γήπεδο. Αν μιλάει δηλαδή σε προεκλογική ομιλία ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου και εγώ κρατάω έναν “πυρσό” για να κάνω ατμόσφαιρα η πράξη μου δεν είναι αξιόποινη και δεν τιμωρείται. Άσχετα αν οι συνθήκες είναι ίδιες, υπάρχουν γύρω μου χιλιάδες άλλοι που την σωματική τους ακεραιότητα βάζω σε κίνδυνο, μας βιντεοσκοπεί το πολυκάμερο της ΕΡΤ όπως μας βιντεοσκοπούν οι κάμερες ασφαλείας στο γήπεδο, αλλά στην Τούμπα είμαι ένοχος ενώ στην Πλατεία Αριστοτέλους είμαι αθώος.

Το παλικάρι αυτό κατέληξε στην φυλακή γιατί ήταν το εύκολο θύμα, εγώ δεν είδα να τιμωρείται κανένας για τον θάνατο στην Λεωφόρο Λαυρίου, ούτε είδα να φυλακίζεται κανένας όταν οι γνωστοί άγνωστοι καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους στο κέντρο της Αθήνας. Κυνηγάω το εύκολο, όπως όταν δίνω κλήση σε κάποιον γιατί πήγαινε με 100 εκεί που το όριο είναι 90 και σταμάτησε στο μπλόκο, ενώ αφήνω αυτόν που περνάει με 170 με την λογική του  “που να τρέχω τώρα να τον πιάσω…”

Τοποθετούν λοιπόν κάμερες ασφαλείας στο γήπεδο ώστε κάποιοι να μην παρεκτραπούν και ανά πάσα στιγμή να έχουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους. Αν είναι έτσι τα πράγματα και από την στιγμή που έχουν κάμερες ασφαλείας και εταιρείες security και όλα είναι υπό έλεγχο γιατί απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών; Γιατί δεν μπορούν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας να δουν τα παιχνίδια στα γήπεδα που έχουν κάμερες ασφαλείας;

Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου, όταν ένας κρατάει “πυρσό” πάει φυλακή, όταν τριακόσιοι σπάνε τα πάντα δεν πλησιάζουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να μην, λέει, τους προκαλέσουν. Όσο αυτή η λογική θα θεωρείται φυσιολογική δυστυχώς θα θρηνούμε θύματα γιατί προάγει την λογική της μάζας η οποία φαίνεται να βολεύει και τις δύο πλευρές. Το νομοσχέδιο κατά της βίας που παρουσιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι το κράτος αντί να φροντίζει να τηρούνται οι νόμοι που ήδη υπάρχουν, συνεχίζει να δημιουργεί καινούργιους και ο θεός βοηθός…

Χύμα στο κύμα  EINAI COPY

Σχόλια

24/02 09:52  Yannis K.
Δεν θα'πρεπε να ξεκινας ολα τα αρθρα σου λεγοντας "αντιγραφω τωρα, εγω δεν εχω να πω τιποτα δικο μου και αντιγραφω τους αλλους που εχουνε να πουνε και γω κλεβω τη δοξα τους ξεδιαντροπα".
Βαλτο αυτο στη μαρκιζα να σου πω μπραβο ρε σουρουκλεμε
24/02 11:45  daytrader
Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να διαβάζουμε τις αθλητικές προτιμήσεις κάποιου σε ένα χρηματιστηριακό-οικονομικό portal όπως το capital.gr
24/02 12:43  studio111
capital.gr

Θεματική ενότητα:
Χρηματιστήριο
Οικονομία
Πολιτική
Πολιτισμός
> Αθλητισμός
Διάφορα θέματα

daytrader γράψε τώρα το σχόλιο σου!

24/02 12:45  favlos
Ψυχραιμία παιδιά!Που είσαι Θράσσ?Υπέρ του αδυνάτου κι εδώ?
24/02 22:04  daytrader
Φίλε studio111,
έχεις δίκιο. Τώρα το καταλαβαίνω. Μάλλον πρέπει να κάνω μια πρόταση στους υπεύθυνους του capital.gr
Και όπως διαπίστωσα δεν γράφεις μόνο αθλητικά, παρά το ενοχλητικό για τα μάτια κατακόκκινο φόντο.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις