STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Οι κομπλεξικοί του ίντερνετ...Επανάληψη
1257 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2008
20:06

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στο ίντερνετ μπορείς να συναντήσεις κάθε τύπο ανθρώπου. Επίσης, είναι κοινό μυστικό, ότι η ανωνυμία βοηθάει να βγάλει ο άλλος όλα τα απωθημένα του και τα συμπλέγματά του... Όταν συμμετέχεις χρόνια σε κάποιο φόρουμ, έχεις τη δυνατότητα να μελετήσεις διεξοδικά τους συνομιλητές σου και να φτάσεις στο εξής συμπέρασμα: Μα, τι στο καλό; Όλοι κομπλεξικοί είμαστε;;;

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

α) Οι τσιτωμένοι. Είναι αυτοί που αρπάζονται με το παραμικρό και μάλλον πάνε γυρεύοντας για καυγά. Αν ανοίξουν κάποιο θέμα και γράψεις πχ μέσα τη γνώμη σου, η οποία τυγχάνει να είναι λίγο αντίθετη, σε "στολίζουν" μετά για τις επόμενες δέκα σελίδες. Αν κάνεις το λάθος να ανταπαντήσεις, σε ξαναστολίζουν για άλλες δέκα σελίδες. Αν εσύ δεν καταλάβεις αμέσως ότι έχεις άδικο, δεν ξέρεις τι λες και είσαι απλώς κακόβουλος και εμπαθής και συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι το δίκιο σου, τότε θα σε περιμένουν κάτω από το σπίτι σου με λοστό στο χέρι! Οι τσιτωμένοι βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να τσακωθούν. Παρεξηγούν την κάθε φράση που διαβάζουν. Αν τους πεις "καλημέρα", θα σου πούνε "στα μούτρα σου και μην τολμήσεις να με ξανακαλοπιάσεις!" Αν τους πεις απλώς "άντε στα τσακίδια", θα γράψουν ένα μίνι δοκίμιο στο οποίο θα οδύρονται για την κατάπτυστη φραστική επίθεση που τους έκανες χωρίς λόγο, για την ελευθερία της γνώμης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και διάφορα άλλα που είδαν το προηγούμενο βράδυ στην "Εμπόλεμη Ζώνη"... Οι τσιτωμένοι, συμμετέχουν επίσης σε καυγάδες άλλων. Συνήθως παίρνουν το μέρος αυτού που έχει άδικο, έτσι, για σπάσιμο!

β) Οι χαβαλέδες. Είναι αυτοί που κάνουν πλάκα σε κάθε θέμα... (Οκ, εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία, με μικρές εξάρσεις σοβαρότητας!) Θα βρούνε πάντα ένα αστείο σχόλιο να κάνουν, κάποιο λινκ με εύθυμο βίντεο, κάποια γελοιογραφία, κάτι τέλος πάντων, για να σπάσει ο πάγος! Συνήθως, έχει πλάκα αυτό. Το εκνευριστικό είναι όταν το κάνουν σε σοβαρά θέματα, ανάμεσα στις απαντήσεις των υπολοίπων, οπότε η συζήτηση διαμορφώνεται ως εξής: Σοβαρό, σοβαρό, σοβαρό, ανέκδοτο, σοβαρό, σοβαρό, ανέκδοτο, σοβαρό, ανέκδοτο κ.ο.κ. Όταν οι υπόλοιποι τους αρχίσουν στο κράξιμο, σταματάνε και προχωρούν στο επόμενο θέμα για ισοπέδωση! Οι χαβαλέδες, έχουν κάποιο είδος ραντάρ και αυτομάτως βρίσκουν τα θέματα που είναι τα πιο σοβαρά και μετά τα κάνουν σαν τα μούτρα τους! Κινούνται συνήθως σε σμήνη, σαν τις ακρίδες! Μπαίνουν στο θέμα και αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να γράφουν αστεία και κουλαμάρες, μέχρι που δεν μένει τίποτα όρθιο και ο συγγραφέας του θέματος κλαίει ζαρωμένος στη γωνία του γραφείου του...

γ) Οι λαϊκιστές. Οι μικροί κλώνοι του Μικρούτσικου. Μπαίνουν σε οποιοδήποτε θέμα και αρχίζουν το κράξιμο και το θάψιμο σε κράτος, κοινωνία, εκκλησία, υποδομές και δεν συμμαζεύεται. Γράφουν τεράστια "σεντόνια" κειμένου, συνήθως γεμάτα τετρασύλλαβες λέξεις για να πιάνουν πολύ χώρο, τα οποία τις πιο πολλές φορές δεν λένε τίποτε απολύτως, αλλά έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τα διαβάσει. Σύμφωνα με τη θεωρία τους, για όλα, ως επί το πλείστον, ευθύνονται οι παπάδες και η Εκκλησία. Για τη διαφθορά, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την αποχαύνωση της νεολαίας, την τρύπα του όζοντος, τις πυρκαγιές, τον αποκλεισμό της ομάδας τους από το Champion's League... Η κυβέρνηση είναι πάντα άχρηστη, η Ελλάδα είναι πάντα τριτοκοσμική και υπανάπτυκτη και όλοι οι Έλληνες είναι χαζοί και άβουλοι... Όταν ολοκληρώσουν τη γραπτή τους επανάσταση μέσω του ίντερνετ, οι λαϊκιστές, παίρνουν άλλη μια μπύρα από το ψυγείο τους και κάθονται να δούνε την Πάνια στην τηλεόραση.... (Αρκετά πολέμησαν και σήμερα για τη βελτίωση του κόσμου, να ξεκουραστούν και λίγο!)

δ) Οι πικρόχολοι. Τεράστια ιντερνετική ομάδα με μεγάλο εύρος δράσης! Οι πικρόχολοι γράφουν λίγα λόγια, αλλά συνήθως τόσο ιοβόλα, που αν διαβαστούν απότομα μπορεί να προκαλέσουν στιγμιαίο τοξικό σοκ! Δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα και φαίνεται από τον τρόπο που κριτικάρουν τους άλλους. Αν δεν τους βγάλουν άχρηστους, θα τους βγάλουν απλώς ηλίθιους! Ο πικρόχολος είναι δύσκολος αντίπαλος. Αν του την πεις, θα σε βγάλει νοκ άουτ σε δύο γύρους. Το ενδιαφέρον είναι όταν δύο πικρόχολοι τσακώνονται σε ένα φόρουμ μεταξύ τους! Οι εκτοξεύσεις δηλητηρίου εκατέρωθεν αγγίζουν αστρονομικά επίπεδα! Ξεκινούν από απλές προσβολές του τύπου: "αν δεν ξέρεις, μη μιλάς", ή "διάβαζε πρώτα πριν γράψεις" και φτάνουν μέχρι προσωπικές επιθέσεις τύπου "αν ήμουν σαν εσένα θα είχα αυτοκτονήσει", "είσαι ηλίθιος με πατέντα", "άντε πνίξου", "θα σε σκοτώσω, κάθαρμα" και άλλα χαριτωμένα που πάντα φτιάχνουν τη διάθεση όλων!!! Επίσης, οι πικρόχολοι δεν θεωρούν τίποτε καλό! Αν κάποιος ζητήσει κριτική, θα τον κάνουν μέσα σε τρεις αράδες να ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη! Αν κάποιος παρουσιάσει κάτι που έφτιαξε, θα μιλήσουν μόνο για τα αρνητικά, όσο πιο χοντρά μπορούν, κλείνοντας απλώς το τελετουργικό διαμελισμού του θύματος, με τη φράση: "Εσύ ζήτησες κριτική"! Επίσης, ο,τιδήποτε άλλο δούνε σε εγχώριο ή παγκόσμιο επίπεδο, θα τους βγάζει πάντα μία ξινίλα, επειδή είναι κακόγουστο, απαίσιο και τρισάθλιο. Οι πικρόχολοι στο msn τους έχουν μόνο τον Εμπενίζερ Σκρουτζ!

ε) Τα τσατσάκια. Κοινώς: αυλοκόλακες, γλείφτες. Τα τσατσάκια πλευρίζουν πάντα τους administrators ενός φόρουμ ή site. Συμφωνούν πάντα μαζί τους, υποκλίνονται και χειροκροτούν σε κάθε σοφία τους, εγκωμιάζουν με τα καλύτερα λόγια τους ο,τιδήποτε φτιάξουν και γενικώς, λατρεύουν το χώμα που Εκείνοι πατάνε! Σε αντάλλαγμα, οι Θεοί του Ίντερνετ παίρνουν υπό την προστασία τους τα φτωχά ανθρωπάκια με την υπερμεγέθη γλώσσα και κάθε φορά που κάποιος τολμά να τα πειράξει, τον κατακεραυνώνουν all together και τον απειλούν με ban στο peer το εξώτερον!!! Τα τσατσάκια προσπαθούν επίσης να τα έχουν καλά με όλους, για να τα συμπαθούν. Το κακό είναι ότι προσπαθούν πάρα πολύ, στο σημείο να γίνονται αηδιαστικά γλυκανάλατα και πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο: τα αντιπαθούν όλοι! Έτσι, επιστρέφουν στους Πάνσοφους, τους οποίους ρίχνουν με διάφορες κολακείες: "Είστε οι καλύτεροι", "Ξέρετε τόσα πολλά", "Εγώ γι' αυτό ακολούθησα αυτό το επάγγελμα, επειδή με εμπνεύσατε εσείς" και άλλα τραγικά. Συνήθως, τα τσατσάκια εξαφανίζονται την περίοδο των διακοπών. Τότε λείπουν οι πιο πολλοί admins, οπότε κρύβονται κι αυτά λόγω έλλειψης προστασίας. Όποιο κάνει το λάθος να εντοπιστεί μόνο του στο φόρουμ, δέχεται ταυτόχρονη επίθεση από τα υπόλοιπα μέλη που καραδοκούν και, συνήθως, προπυλακίζεται μέχρι εξόντωσης σε κάποιο θέμα, που μετά "θάβεται" διακριτικά από τα ίδια μέλη!!! Αιωνία η μνήμη αυτού!

 

 στ) Οι κλάψες. "Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει, γιατί οι φιλενάδες της, δεν την παίζουνε". Κάπως έτσι είναι η ζωή των φτωχών κλαψιάρηδων του ίντερνετ. Κομπλεξικοί μέχρι το μεδούλι, έχουν την εντύπωση ότι κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μαζί τους στο φόρουμ ή ότι όλοι τους αποπαίρνουν. Συνήθως έχουν δίκιο... Βλέπετε, οι κλάψες, είναι τις πιο πολλές φορές αφελείς με μεγάλο στόμα που απλώς γράφουν μπαρούφες! Λογικό είναι, λοιπόν, να τους ρίχνουν δούλεμα οι υπόλοιποι... Τότε, όμως, ανοίγουν οι κρουνοί! Με σπαραξικάρδια μηνύματα με γενική περίληψη: "Γιατί τα βάζετε όλοι μαζί μου; Με βρήκατε μικρό και με κοροϊδεύετε. Συνέχεια με προσβάλλετε. Σταματήστε αυτή την τρέλα! Όχι άλλο κάρβουνοοοο! κτλ", προσπαθούν να προκαλέσουν εντυπώσεις, να συγκινήσουν και, γενικά, να κερδίσουν τη συμπάθεια του κόσμου. Ο κόσμος του ίντερνετ, όμως, είναι σκληρός! Όταν ο άλλος αρχίσει την κλάψα, το κέφι ανάβει!!! Έτσι, ακόμη περισσότεροι αρχίζουν να πειράζουν το καημένο κλαψάρικο, το οποίο συνεχίζει με πιο ακραία ξεσπάσματα, όπως: "Δεν αντέχω άλλο μέσα! Θέλω να με διαγράψετε!!!!" Το μελόδραμα φτάνει στο αποκορύφωμα!!! Ο κλάψας ζήτησε τη διαγραφή του! Όταν φάει κι άλλο δούλεμα, συνοδευόμενο από την -λογικότατη- απάντηση "άμα, δεν θες, μην ξαναμπείς!", τότε ο κλάψας αποσύρεται για ένα διάστημα, μέχρι να ξεχαστεί λίγο η υπόθεσή του ή να αρχίσουν κάποιον άλλο στο δούλεμα. Μετά ξαναμπαίνει και γράφει άλλη μια μπαρούφα, για να επαναληφθεί το προσωπικό του δράμα! Κοινώς: "τραβάτε με κι ας κλαίω"!

ζ) Οι ανασφαλείς. Έχουν τη συνεχή ανάγκη επιβεβαίωσης. Θέλουν να ακούνε καλά λόγια και επαίνους από τους άλλους. Θέλουν να τους συμπαθούν όλοι. Γενικώς, έχουν τόσο μεγάλη ανασφάλεια στη ζωή τους, που έχουν φτάσει στο σημείο να ζούνε για τους άλλους! Οι φράσεις τους είναι πάντα στο στυλ: "Το καινούργιο μου αυτοκίνητο, είναι τελευταίο μοντέλο και..." ή "Στο γραφείο μου, που είναι 7 εκατομμύρια τετραγωνικά, έχω αυτό κι αυτό κι αυτό...", ή "Καθόμουν χθες στον ολοκαίνουργιο υπολογιστή μου και καθώς έψαχνα με τη σύνδεση 80Μbps που έχω...", ή "Όταν έβγαινα με την Κλόντια Σίφερ στη Ριβιέρα..." Οι ανασφαλείς πάντα απαντάνε σε κάθε θέμα για να κάνουν περισσότερες γνωριμίες. Είναι πάντα ευγενικοί, ενώ αν μαλλιοτραβηχτούν με κάποιον, θα φροντίσουν να τελειώσουν το μήνυμά τους με τη φράση: "Φιλικά, ε;" (αφού πρώτα έχουν ρίξει στον άλλο τον εξάψαλμο". Πάντα δείχνουν δημιουργίες τους για κριτική, όχι γιατί θέλουν κριτική, αλλά γιατί τους αρέσει να ακούνε "μπράβο" και "συγχαρητήρια". Αν αυτό δεν δυμβεί και βρεθεί κάποιος που δεν του αρέσει το έργο, τότε απλώς δηλώνουν ότι "δεν θα ξαναδείξουν ποτέ τίποτε άλλο" (ψέμα!)

η) Οι εμβόλιμοι. Οι άσχετοι που υπάρχουν σε κάθε φόρουμ. Συνήθως, βλέπουν φως και περνάνε, ή είναι γνωστοί ή συνάδελφοι ή ξάδελφοι κάποιου μέλους. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, είναι λίγο "χτυπημένοι" και θέλουν κάπου να πούνε τον πόνο τους. Έτσι, μπορεί σε ιατρικό φόρουμ να εμφανιστεί ξαφνικά θέμα με τίτλο: "Ποιος έχει ακούσει το νέο cd της Βίσση;" ή σε φόρουμ για λογιστές να μπει κάποιος και να ρωτήσει: "Γεια σας. Μου αρέσουν οι κούκλες, εσείς νομίζετε ότι είναι κακό;" Φυσικά, όσοι απαντήσουν, θα αρχίσουν το δούλεμα (πρώτοι, βέβαια, οι χαβαλέδες που ψοφάνε για τέτοια -βλ. πιο πάνω!) Οι εμβόλιμοι εξαφανίζονται μετά από ένα-δυο ποστ. Προφανώς έχουν γίνει μέλη σε τόσα φόρα που έχουν χάσει το μέτρημα (και τους κωδικούς!) Μια άλλη τάξη εμβόλιμων, είναι αυτή που μπαίνει για να απαντήσει σε συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, αν κάποιος γράψει κάτι κακό για τον κομμουνισμό, αυτομάτως θα γραφτούν τρία νέα μέλη με ονόματα "Τσε", "ΚόκκινηΔύναμη" και "Ταξική_πάλη" για να κατατροπώσουν τον φιλοαμερικάνο καπιταλιστή!

θ) Οι τεμπέληδες. Μία πολύ συμπαθητική κατηγορία, την οποία συναντούμε συνήθως σε forum τεχνικής φύσεως, όπου ο κάθε πικραμένος μπορεί να ζητήσει μία συμβουλή ή καθοδήγηση για τεχνικά προβλήματα που έχει... π.χ. "Κόλλησε ο σκληρός μου, τι μπορεί να φταίει;" Οκ, η προηγούμενη ερώτηση είναι πολύ λογική και πολύ καθώς πρέπει, ειδικά αν είσαι ολίγον τι άσχετος, όπως εγώ... Οι τεμπέληδες, όμως, δεν αρκούνται σε μία ερώτηση και, φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξουν πρώτα οι ίδιοι να βρούνε μία λύση στο πρόβλημα! Αντιθέτως, στηρίζονται στην πανάρχαια τακτική του "μην κουνήσεις δαχτυλάκι όσο οι άλλοι θα λύνουν το πρόβλημα". Αν μπορούσαν, θα έβαζαν και κάποιον άλλο να πληκτρολογήσει τα post τους!!! Έτσι, λοιπόν, μπορεί να πετύχεις ερωτήσεις του στυλ: "Μπορεί να μου περιγράψει κάποιος βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνω για να στήσω και να τυπώσω ένα περιοδικό;" Ναι... Τράβα σε σχολή και μάθε! Ή άλλες ερωτήσεις, όπως: "Αγόρασα ένα mp3 player. Πώς λειτουργεί;" Αν βρεθεί ο αφελής που θα ρωτήσει το αυτονόητο: "Εεε.... οδηγίες χρήσης δεν είχε;", θα λάβει την αποστομωτική και καθηλωτική, συνάμα, απάντηση: "Ναι, αλλά βαριέμαι να τις διαβάζω!!!" Το αστείο είναι όταν η μία ερώτηση διαδέχεται την άλλη! π.χ. "Γιατί δεν φαίνονται οι οδηγοί στο έγγραφό μου"... "Πήγαινε στο μενού View"... "Πού είναι το μενού View;"... "Στη μπάρα του μενού!"... "Τι είναι αυτό;" ..... (εδώ, το αφελές θύμα έχει αρχίσει να παίρνει ανάποδες!) "Η οριζόντια μπάρα στην κορυφή του παραθύρου σου!".... "Ποιο παράθυρο;" .... "Αυτό που βλέπει στον κήπο, ΗΛΙΘΙΕ!!!" κ.ο.κ. Επίσης, οι τεμπέληδες έχουν πολύ κακή σχέση με την εντολή Search... Μπορεί η απορία που έχουν να έχει απαντηθεί 8.345 φορές, αλλά αυτοί δεν πρόκειται να το ψάξουν! Αδύνατον! Πού να κάθεσαι τώρα να περνάς λέξεις στο search και να ψάχνεις τα θέματα... Αφού θα το ψάξουν τα κορόιδα, έτσι κι αλλιώς!

ι) Οι πέφτουλες. (από την αρχαία, λόγια φράση "στην πέφτω!") αποτελούν την αξιολύπητη κάστα μπακουριών που, επειδή δεν μπορούν να σταυρώσουν γυναίκα live, προσπαθούν να ρίξουν καμιά online! Το ίντερνετ είναι μεγάλος σύμμαχός τους καθώς, ως γνωστόν, στο ίντερνετ είμαστε όλοι ξανθοί, γυμνασμένοι και πανέμορφοι και δεν χρειάζεται να δείξουμε και φωτό μας!!! Η συγκεκριμένη κάστα, λοιπόν, συχνάζει συνήθως σε dating sites ή αυτά τα εκνευριστικά φόρα όπου όλοι μπαίνουν για να κάνουν νέους φίλους και μετά σου στέλνουν 45 προσκλήσεις την εβδομάδα, μέχρι να λαλήσεις! Οι πέφτουλες, λοιπόν, τσεκάρουν μανιωδώς όλα τα προφίλ... Αν δούνε κάτι που τους ενδιαφέρει (δηλαδή, θηλυκό, καθώς με τα χάλια που έχουν δεν είναι να κάνουν και επιλογές!!), αρχίζουν αμέσως τα κολακευτικά σχόλια τύπου: "Είσαι πολύ ωραία. Θες να γίνουμε φίλοι;" Αν το αντικείμενο του πόθου έχει σώας τας φρένας, θα απαντήσει με ένα ωραιότατο ignore. Αν έχει το IQ ξανθιάς πεταλούδας, τότε θα πέσει με το κοπλιμάν και θα πιάσει αμέσως κουβέντα, χωρίς να σκεφτεί καν να ζητήσει φωτό του επίδοξου Δον Ζουάν... Οι πέφτουλες συμμετέχουν σε οποιοδήποτε θέμα μιλάνε γυναίκες -δεν πα νά 'ναι και για αποτριχωτικά κεριά;- κάνοντας σαχλά αστειάκια, χαριτωμενιές και, γενικώς, προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή και να αποσπάσουν κάνα σχόλιο (εκτός από "Σπάσε, βλάκα", "Ξεκόλλα, λιγούρι" και άλλα κολακευτικά που εισπράττουν συνήθως!)

ια) Οι ξερόλες. Γνωρίζει τα πάντα! Ο Φωτεινός Παντογνώστης ωχριά μπροστά στη λάμψη της πολύσπουδης προσωπικότητάς του! Οι εγκυκλοπαίδειες χρησιμεύουν μόνο για να στηρίζουν πόδια τραπεζιών! Oι πρυτάνεις και οι δόκτορες σχίζουν τα πτυχία τους και πουλάνε τις έδρες τους μισοτιμής! Διότι, ο ξερόλας, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Καθισμένος στον ολόχρυσο θρόνο του, δέχεται τους φτωχούς, αδαείς υποτελείς του και σαν άλλος Σολομώντας, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα! Δίνει λύσεις!

Ο ξερόλας, όμως, δεν αρκείται στο να κάθεται και να περιμένει να ζητήσουν τη βοήθειά του! Όχι! Τέτοια αστείρευτη πηγή γνώσεων είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένη! Ο ξερόλας είναι απλός κατά βάθος! Κινείται ανάμεσα στους ανθρώπους και σκορπάει απλόχερα αυτά που ο ίδιος ξέρει! Σαν άλλος Μεσσίας, με θαυμαστό τρόπο και θεϊκή οικονομία, μοιράζει λύσεις, γνώμες, βελτιώσεις, βοήθεια!

Με μια πλούσια γκάμα, από ανθρωπολογία και βοτανολογία μέχρι πυρηνική φυσική και οριγκάμι, ο ξερόλας έχει την ιδανική απάντηση σε κάθε ερώτημα!

Ξέρει για ποιο λόγο γίνονται οι σεισμοί, καθώς και πού θα γίνει ο επόμενος, πόσα ρίχτερ θα είναι και τι επίκεντρο θα έχει! Ξέρει πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στην Αθήνα, πώς θα γίνουν πιο φτηνά τα εισιτήρια και τι διαδρομή πρέπει να ακολουθεί η επόμενη γραμμή του μετρό! Ξέρει πώς βγήκε η κυβέρνηση, ποιος τρώει τα δημόσια κονδύλια και πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές! Ξέρει γιατί κολλάνε τα Windows, ποιος φτιάχνει τους ιούς και πώς «καίμε» cd! Ξέρει τα πάντα για τις αράχνες, τα σκυλιά, τα αεροπλάνα, τα λοιμώδη νοσήματα, τα Όσκαρ, τη ραδιενέργεια, τους εξωγήινους, τη νανοτεχνολογία, το λιανεμπόριο, την παραγωγή σταφίδας, τα τυριά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Ο ξερόλας είναι ένα υβρίδιο Δομής, Μagenta και Google!!!

Θα τον δεις στα πάνελ μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών κίτρινου επιπέδου, να συζητά για τη χρησιμότητα του θεσμού της Eurovision, με την ίδια ευκολία που θα τον δεις και σε πάνελ μεταμεσονύκτιου τοκ-σόου, να αναλύει πώς θα σωθεί η οικονομία της χώρας. Στο ενδιάμεσο, θα κάνει και μία στάση σε 3 δελτία ειδήσεων, ώστε να πει τη γνώμη του για τα σκάνδαλα με τα τρόφιμα (Αντέννα), να δώσει τη λύση στο «πώς έπεσε το αεροπλάνο» (Mega) και να απαντήσει στο καίριο ερώτημα αν η Έφη Θώδη θα βγάλει τραγούδι και στα αρμένικα (Star), ενώ θα έχει και παράλληλη σύνδεση με Alter για να πει τη γνώμη του και για τις τιμές του φραπέ στο Κολωνάκι και στην Στουτγάρδη! Ο ξερόλας είναι περιζήτητος στα κανάλια. Διότι ακόμα κι αν δεν έχει κάτι να πει, γεμίζει τηλεοπτικές τρύπες!

Συνήθως ο ξερόλας δεν περιμένει να ζητήσεις τη βοήθειά του! Η ειδική έκτη αίσθηση που διαθέτει, τον μετατρέπει σε Spiderman των database! Θα βρει μόνος του το προβληματισμένο θύμα και θα του δώσει τη λύση, είτε το ζητήσει είτε όχι! Έχει τόσες γνώσεις μέσα στο κεφάλι του, που σχεδόν ξεχύνονται μόνες τους! Και πάντα, την πιο κατάλληλη στιγμή!

Έτσι, την ώρα που θα είσαι μουντζουρωμένος και καταλαδωμένος πάνω από το άψυχο αυτοκίνητό σου, με ένα μπουζί στο χέρι και το καρμπυρατέρ πεσμένο στο πάτωμα, ο ξερόλας θα δώσει τη λύση: «Φταίει η μηχανή!»

Όταν θα είσαι για σαράντα λεπτά φρακαρισμένος στην κίνηση, μέσα από καυσαέρια, κορναρίσματα και βρισίδι, ο ξερόλας από το πίσω κάθισμα θα δώσει πάλι τη λύση: «Έπρεπε να πάμε από το άλλο στενάκι. Γλιτώνουμε δυο φανάρια».

Όταν θα είσαι μέχρι το λαιμό χωμένος μέσα στις κατσαρόλες, προσπαθώντας με το ένα χέρι να ανακατέψεις τη σάλτσα, με το άλλο να βγάλεις το κοτόπουλο από το φούρνο και με το στόμα να ξεφλουδίσεις μια πατάτα, ο ξερόλας θα είναι εκεί να δώσει το απόσταγμα σοφίας: «Έβαλες και σκόρδο στη σάλτσα; Γιατί θα γίνει βαριά!»

Μα ο ξερόλας, δεν μένει επαναπαυμένος στις δάφνες του. Όοοοχι! Δεν αρκείται σε αυτά που ήδη γνωρίζει, αλλά πρέπει να μάθει κι άλλα! Έτσι, διαβάζει! Διαβάζει συνεχώς! Δεν υπάρχει δωρεάν ένθετο εφημερίδας που να μην πέφτει στα χέρια του! Αλλά, φυσικά, τόσες πολλές γνώσεις και τόσο λίγος χρόνος! Ο ξερόλας δεν προλαβαίνει να τα αφομοιώσει όλα! Αρκείται, λοιπόν, σε ένα πασάλειμμα! Λίγο από βιβλιοκριτική, λίγο από ιατρικά θέματα, λίγο από κοσμοπολίτικα, λίγο από Πάμε Στοίχημα! Όλα τα έχει ο μπαξές! Βέβαια, κάπου κάπου μπερδεύεται και αυτός! Λογικό είναι με τόσες ξέχειλες γνώσεις να παλεύουν για μια θέση στον εγκέφαλό του! Έτσι, μπορεί μιλώντας για τον Αλέκο Φασιανό, ο ξερόλας να σου πει ότι οι καλύτεροι φασιανοί κρύβονται στα βουνά της Ηπείρου, ή συζητώντας για τους αδελφούς Μαρξ, να σου επισημάνει ότι ο κομμουνισμός πέθανε, αλλά το «Κεφάλαιο» μένει αθάνατο και άλλα κουλά!

Ο ξερόλας είναι συνήθως τόσο μόνος... Οι υπόλοιποι άνθρωποι, αδύναμοι και αμαθείς από τη φύση τους, αλλά και ζηλόφθονοι, δεν μπορούν να αντέξουν τη σύγκριση μαζί του... Έτσι, μένει μόνος, συντροφιά με τις γνώσεις, τα βιβλία του και τα πάνσοφα αποφθέγματα των αρχαίων φιλοσόφων... Όλων, εκτός από ενός: εκείνου του άσχετου, ηττοπαθή Σωκράτη, που ανέφερε μια μέρα προκλητικά: εν οίδα, ότι ουδέν οίδα! Τι θράσος, Θεέ μου!

ιβ) Οι ναζιάρες. Ααα! Επιτέλους! Η πιο γούτσου-γούτσου, άχου το! κατηγορία ενός φόρουμ! Οι ναζιάρες κοπελίτσες που δεν έχουν τι να γράψουν, οπότε γράφουν χαριτωμενιές!!! Υπάρχουν δύο κατηγορίες: οι ναζιάρες εκ πεποιθήσεως και οι ναζιάρες εκ γενετής!!! Οι εκ πεποιθήσεως χρησιμοποιούν το νάζι για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Όλα τα αρσενικά πέφτουν στα πόδια τους πρόθυμα να απαντήσουν στην απορία τους, να δώσουν λύσεις, να προτείνουν γνωστούς, μέσα, προσφορές κτλ. Οι εκ γενετής ναζιάρες, έχουν το νάζι στα γονίδιά τους. Συνήθως ανοίγουν θέματα με τίτλους όπως: "Αχ! Τι γλυκούλι!", "Το λατρεύωωωω..." κτλ, στα οποία παραθέτουν άπειρα λινκ που οδηγούν σε site με χαριτωμένα γατάκια, γλυκούλικα κουταβάκια και άλλα εμετικά που προκαλούν υπέρταση στον μέσο Έλληνα άντρα... Τα άβαταρ τους (οι εικόνες μέλους, τέλος πάντων, για να καταλαβαίνουν όλοι), μοιάζουν με κατάλοιπα από την εποχή των stickers "Αγάπη είναι...", ενώ συνοδεύονται από ροζ, κόκκινα, κίτρινα κορδελάκια και, γενικά, θυμίζουν μία πανδαισία βαρβιτουρικών... Οι ναζιάρες συμμετέχουν σε διάφορα θέματα, κυρίως με υποκοριστικά. Μικρούλι, γλυκούλι, χαζούλι και διάφορα άλλα "-ούλια", στο σημείο να νομίζεις ότι συνομιλείς με το θηλυκό alter ego του Γιώργου Αυτιά... Τουλάχιστον, προσφέρουν λίγη χαριτωμένη ανάπαυλα στη σκληρή καθημερινότητα του ίντερνετ, μέχρι να τις στραγγαλίσει κάποιος απηυδισμένος από το κοντινό συγγενικό τους περιβάλλον!

ιγ) Οι ψωνισμένοι. Οι ψωνισμένοι έχουν συνήθως μεγάλη φαντασία. Πρώτον, γιατί φαντάζονται ότι κάποιοι είναι και δεύτερον επειδή φαντάζονται ότι τους ξέρουν όλοι οι άλλοι!!! Τα αξιοζήλευτα επιτεύγματά τους περιλαμβάνουν 1-2 καλλιτεχνικές δημιουργίες που αναρτήθηκαν σε κάποιο site (από τους ίδιους), έναν έπαινο σε διαγωνισμό σκίτσου στις Κουκουβάουνες και χιλιάδες σχέδια και ιδέες, που απλώς παραμένουν σχέδια και ιδέες! Το ρητό "δείξε μου ποιος είσαι από τα έργα σου" δεν ισχύει στη δική τους περίπτωση, διότι τότε θα ήταν απλώς οι Αόρατοι ¶νθρωποι... Έτσι, το έχουν μετατρέψει σε "δείξε μου ποιος είσαι από τα λόγια σου"! Συμμετέχουν σε συζητήσεις με το ύφος και το τουπέ του Ιωάννη Μελισσανίδη (όταν πήρε το χρυσό, όχι όταν τον έφαγε η μαρμάγκα!) και με την πεποίθηση ότι όλοι πρέπει να τους χρωστάνε χάρη που μιλούν με κοινούς θνητούς. Όταν κάποιος άσημος τολμήσει να τους την πει, τον κατακεραυνώνουν με τις δυναμικές ατάκες: "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ και τι έχω κάνει στη ζωή μου; Ξέρεις με ποιους έχω συνεργαστεί;" Συνήθως -και λογικό!- ο άλλος δεν ξέρει, οπότε έχουν το ελεύθερο να συνεχίσουν λίγο ακόμα το σώου. Όταν τους πάρουν όλοι χαμπάρι και αρχίσουν να γελάνε μαζί τους, αποχωρούν από το φόρουμ (αν και συνήθως τους διαγράφουν!) με βαρύγδουπες δηλώσεις, όπως: "Είστε όλοι άσχετοι, θα το πω στους καταξιωμένους φίλους μου (imaginary friends!) και θα γελάνε όλοι μαζί σας!" Μετά μπαίνουν στο ίδιο φόρουμ με άλλο όνομα και λίγο πιο χαμηλό προφίλ!!!!

ιδ) Οι διαταραγμένοι. Ναι, είναι πολλοί. Θα μου πείτε, και όλοι οι άλλοι που περιέγραψα, μία διαταραχή την έχουν!!! Σαφώς, αλλά υπάρχει και η κατηγορία των πραγματικά διαταραγμένων, που μπαίνουν σε ένα φόρουμ, μόνο για να βρίσουν ή να κοροϊδέψουν ανώνυμα! Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που η προσωπική τους ζωή συναγωνίζεται σε ενδιαφέρον και δυναμικότητα την προσωπική ζώη ενός τυφλού κοάλα πάνω σε ευκάλυπτο -και η δική τους χάνει κιόλας!!! Δεν έχουν τι να κάνουν, οπότε ασχολούνται με τηλεφωνικές φάρσες (οι οποίες, μετά την υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων, είναι επικίνδυνες), και με μπούγιο σε διάφορα φόρα στο ίντερνετ. Μπαίνουν με κάποιο κραυγαλέο nickname, όπως "destroyer", ενδεικτικό της διάθεσής τους, και αρχίζουν στο εντελώς άσχετο και ξεκάρφωτο να βρίζουν και να ειρωνεύονται τα μέλη!!! Μπαίνουν σε κάποιο θέμα με μεγάλη κίνηση, για να έχουν και αναγνωστικό κοινό και ξεκινούν το θεάρεστο έργο τους! Βέβαια, συνήθως τα μέλη του φόρουμ δεν πολυψαρώνουν... Ειδικά αν εμπλέκονται χαβαλετζήδες και πικρόχολοι (βλ. πρώτο μέρος), τότε γίνεται γλέντι τρικούβερτο! Δυστυχώς, η πλάκα τελειώνει όταν κάποιος κακός admin διαγράψει τον διαταραγμένο ταραξία... Αν πρόκειται για σκληροπυρηνικό διαταραγμένο, θα ξαναμπεί με άλλο nickname να συνεχίσει την καζούρα (κάτι σαν τον απέθαντο Τζέισον, που όλο τον σκοτώνουν κι όλο βγάζει σήκουελ!) Αν δεν είναι σκληροπυρηνικός, τότε θα βρει κάποιο άλλο χόμπυ να περάσει τη μίζερη ζωή του, όπως ξεφούσκωμα ελαστικών κ.α

η συνέχεια αύριο.

http://peslac.pblogs.gr/pages/8.html

Σχόλια

25/02 04:08  Yannis K.
Ελπιζω στη συνεχεια να περιεχει και τους αντιγραφακηδες γιατι αλλεως θα ειναι λειψο. Και να εξηγει ομοιως παραστατικως απο ποιον ψυχικο κοσμο πηγαζει η επιπονη δημιουργια τους.
Εαν δε περιλαμβανει και τους ασυστολους αντιγραφακηδες θα πρεπει να λεει οτι εχουν ολα τα ανωτερω χαρακτηριστικα γιατι αντιγραφουν ασυστολως απο ολους τους ανωτερω.
Δεν μου ειχες απαντησει ομως και σ'ενα αλλο σχολιο πως και ανεβαινει ο μεσος ορος σου ενω η αναγνωσιμοτητα σου με το κραξιμο που εφαγες εχει πεσει.
25/02 08:16  Yannis K.
Εκανα καποιο λαθος το οποιο αναγνωριζω. Οπως εγω ζητησα να μη γραφεις στο δικο μου blog (το οποιο βεβαιως δεν μπορω να σου επιβαλλω) επρεπε κι εγω να το σεβαστω απο την πλευρα μου και να μη γραψω στο δικο σου.
Επισης αναγνωριζω οτι ο οποιος ρολος σου κατι εξυπηρετει και σαν προσωπικη εκφραση και επειδη υπαρχουν ανθρωποι που σε διαβαζουν.
Απο την πλευρα μου το θεμα θεωρειται ληξαν και μπορεις να σβησεις χωρις προβλημα οποιοδηποτε σχολιο μου αναφερεται σε σενα η' στο blog σου.
Καλημερα.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις