STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Τα όμορφα αποτελέσματα, όμορφα καίγονται ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ*
1747 αναγνώστες
Σάββατο, 1 Μαρτίου 2008
08:48

Με απώλειες 4,99% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 4.133,03 μονάδες.

Xatzidakis_analysis.jpg Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 59% και διαμορφώθηκαν στα 456,9 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εκροές ύψους 5,0 εκ. ευρώ από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού αυξάνοντας τις συνολικές εκρόες σε 21,1 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Ούτε τα 5,5 δις ευρώ των δημοσιευμένων καθαρών κερδών σε σύνολο 43 εταιριών δεν είναι ικανά να συγκινήσουν στην παρούσα φάση το αγοραστικό ενδιαφέρον της εγχώριας αγοράς αφού οι εμπλεκόμενοι είναι προσανατολισμένοι στην μείωση της έκθεσης στις μετοχικές αξίες παρά στην προεξόφληση νέων κερδοφοριών.

Η πίεση στις μετοχικές αξίες είναι τόσο έντονη που η επενδυτική κοινότητα στέκεται αμήχανα μπροστά στην αδυναμία της να αποδώσει με βάση τα δεδομένα που έχει στην διάθεση της τις αιτίες που οδηγούν την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η αρνητική φημολογία είναι παρούσα παντού σε ότι αφορά το Ελληνικό Χρηματιστήριο (λειτουργία, μηχανισμοί, εταιρίες, φετινή κερδοφορία, στάση ξένων) τροφοδοτώντας μια εικόνα υπερβολής χωρίς τα θεμελιώδη να έχουν υποστεί την παραμικρή αλλαγή.

Επιπλέον ο Γενικός Δείκτης έχει πάψει να έχει θετική συσχέτιση σε ανοδικές ημέρες με τις ξένες αγορές γεγονός που επιτείνει τον προβληματισμό αφήνοντας ενδεχομένως και υποψίες ασύμμετρης πληροφόρησης για υποβόσκουσες αρνητικές εξελίξεις που βρίσκονται προ των πυλών της Ελληνικής αγοράς.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια ανοδικής διάσπασης της συσσώρευσης κινήθηκε έντονα πτωτικά με αυξημένες συναλλαγές επαναπροσεγγίζοντας την περιοχή των 4.100 μονάδων.

Το τεστάρισμα των πρόσφατων χαμηλών είναι πλέον σε εξέλιξη, η πίστη των αγοραστών δοκιμάζεται και αναμένεται να δοκιμαστεί σοβαρότερα σε μια ενδεχόμενη διάσπαση των προηγούμενων χαμηλών (4.064).

Οι ταλαντωτές διατηρούν μεν τις ανοδικές αποκλίσεις, έχουν όμως απωλέσει την δυναμική της ανόδου. Η πιθανότητα αντίδρασης στην υποτιμητική εικόνα παραμένει αυξημένη καθώς ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται 20% χαμηλότερα από την αρχή του έτους και σχεδόν 23% από τα πρόσφατα υψηλά χωρίς να υπάρξει κάποια ενδιάμεση αξιόλογη αντίδραση.

Για την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε διατήρηση της μεταβλητότητας της αγοράς καθώς από την μία πλευρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα δεν συμβαδίζουν με την εικόνα του Γενικού Δείκτη δημιουργώντας μια ιδιότυπη διελκυστίνδα απόψεων και αφορμών.

Σε επίπεδο πολλαπλασιαστών κερδών οι αποτιμήσεις έχουν ήδη προεξοφλήσει στα τρέχοντα επίπεδα, ισχυρά, την πιθανότητα μείωσης της εταιρικής κερδοφορίας κατά 15% την ίδια στιγμή που οι οδηγίες και εκτιμήσεις από τις διοικήσεις των κυριότερων εταιριών της αγοράς κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Αυτό και μόνο το γεγονός μας αρκεί για να θεωρήσουμε τα τρέχοντα επίπεδα ως υποτιμητική υπερβολή όπου οι στρεβλώσεις είναι θέμα χρόνου να τύχουν θετικής βελτίωσης.

Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής


--------------
ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

http://www.pegsec.gr/

             Καλό μήνα !scarletΜΑΡΤΙΟΣ

 

Πρώτος μήνας της Άνοιξης...

Μήνας των λουλουδιών, η φύση οργιάζει...

Σχόλια

01/03 09:08  kallirroil
STUDIO111,ωραία μας τα λέει Ο Χατζηδάκης,αλλά αυτό που ενδιφέρει ένα γνήσιο "γαύρο"σαν και μένα,είναι πότε θα πάρουμε πρωτάθλημα στο μπάσκετ...
Ενδιαφέρουσα η φωτογραφία σου.Απο εικαστικής άποψης.Λες ν'αλλάξουμε ομάδα?????
01/03 09:27  studio111
Φιλε kallirroil Καλημέρα θα φροντίσει ο ΔΡΑΚΟΣ γιαυτό !
01/03 09:37  kallirroil
Ρε συ φίλε,ξέρεις τί μ'ανησυχεί.
Οτι οι δράκοι,έχουν αποτέλεσμα μόνο στα παραμύθια.
Με το "χοντροεβραίο",χάσαμε πολύτιμο χρόνο.Και δυστυχώς οι ομάδες δεν "αγοράζονται"...μόνο "χτίζονται"...
01/03 10:09  Swearengen
@Καλημέρα σας κύριοι.
Kalliroil, γράφεις : "δυστυχώς οι ομάδες δεν "αγοράζονται,μόνο "χτίζονται".

Δίκιο έχεις φίλε.
Αυτό όμως που μπορεί να ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ είναι τα ίδια τα πρωταθλήματα. Εσείς οι Ολυμπιακοί ξέρετε δα από τέτοιες ..."αγορές". Τόσα χρόνια τί κάνετε άλλωστε ;
Καλό μήνα σε όλους και 5 αστέρια στο φίλο μου τον Studio, για να μην γκρινιάζει.
01/03 10:39  kallirroil
swearengen,αν μου πείς τί ομάδα είσαι,θα σου απαντήσω.
01/03 10:49  Swearengen
Τις ομάδες και τις μετοχές δεν τις μιλάμε ! Ξέρει όμως ο Στούντιο.
01/03 10:50  kallirroil
Ας σου απαντήσει ο studio111,τότε.
01/03 13:00  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Μπαγάσα στουδιε και με αναστατώσατε πρωι πρωι... ; )

Καλλονή είναι η άτιμη, και τι φλοξ!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις