STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Γιαννάκης - Ομπράντοβιτς Ωρα Κυπέλλου
902 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008
20:05

 

 

Παναγιώτης Γιαννάκης

Θα τεθούν αντιμέτωπες δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη που τις παρακολουθεί πολύ κόσμος κι αυτό το ματς θέλουν να το δουν πάρα πολλοί. Πιστεύουμε ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι αρχή για να το παρακολουθήσει πολύ κόσμος στο μέλλον. Ελπίζω ότι ο κόσμος που θα έρθει να το ευχαριστηθεί κι εμείς έχουμε ως στόχο να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Το παρελθόν είναι ένας τρόπος να σκέφτεσαι και να μπορείς να προπονηθείς για το μέλλον. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το παράδειγμα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο από τις 10 το πρωί και στο τέλος χειροκρότησαν όλοι την Εθνική ομάδα ακόμα και όταν έπαιζε για την 5η θέση. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες μπορούν να χαρούν το παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι η αρχή για να έρχεται ο κόσμος να δει την ομάδα του να παίζει καλύτερα και όχι με τη συμπεριφορά του να βάζει τον αντίπαλο σε δύσκολες καταστάσεις. Από μας εξαρτάται οι 10 άνθρωποι να γίνουν 11.
Το να βρίσκεσαι σ’ ένα τελικό ενός θεσμού που είναι γεμάτος εκπλήξεις, σημαίνει αυτόματα ότι έχεις καταφέρει να τις αποφύγεις. Κάθε φορά που βρισκόμαστε σ’ ένα παιχνίδι θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο και ανάλογα με τον αντίπαλο που στην προκειμένη είναι από τις καλύτερες ομάδες να είμαστε πιο ήρεμοι. Οι ομάδες δε γίνονται ούτε σε 10, ούτε σε 40, ούτε σε 50 μέρες. Εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι. Η ψυχολογία είναι ένα θέμα που απλά υπάρχει για να γίνεται συζήτηση. Κάθε φάση μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματική φόρτιση σ’ όσους συμμετέχουν. Εμείς προσπαθούμε να το αποβάλλουμε αυτό και δεν χτίζεται μια ομάδα μέσα σε μικρό διάστημα. Τα παιδιά έχουν κάνει μια σπουδαία προσπάθεια, δουλεύουν σκληρά αλλά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό και όταν παίζει Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός υπάρχει πάντα μεγαλύτερο κίνητρο για όσους συμμετέχουν.

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

Αισθανόμαστε όμορφα που παίζουμε για ακόμα μια φορά σ’ ένα τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ένας μεγάλος τελικός, απέναντι σ’ ένα μεγάλο αντίπαλο. Ένας τελικός που έγινε για τελευταία φορά πριν από 22 χρόνια και αναμφίβολα θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι σ’ ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που έχει 22 χρόνια να γίνει, θα έχει τόσο λίγο κόσμο μέσα στο γήπεδο. Είναι κάτι που σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό. Δεν θα ήθελα να πω τις αιτίες, όπως όμως είπε και ο συνάδελφος ο κ. Γιαννάκης, το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι τεράστιο και για να είναι μια γιορτή του μπάσκετ αυτός ο τελικός, τα πράγματα θα πρέπει να είναι έτοιμα από καιρό. Η δική μου πρόταση είναι ότι τελειώνοντας την Τετάρτη ο τελικός, θα πρέπει αμέσως να προετοιμάζεται η διοργάνωση της νέας χρονιάς. Όλα τα υπόλοιπα είναι κλείσιμο των ματιών και αποστροφή από την αλήθεια.
Όλοι όσοι ευθύνονται για τη διοργάνωση αλλά και για τη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού θα πρέπει να συμβάλλουν έτσι ώστε οι επόμενοι τελικοί να είναι μια γιορτή του αθλήματος με πολύ κόσμο. Η ευθύνη για τη διοργάνωση βαρύνει ουσιαστικά και τις ομάδες, όλους τους φορείς, αλλά βασικά τις ίδιες τις ομάδες. Ελπίζω μόνο να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο της αγωνιστικής αξίας των δυο ομάδων και ας κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς ως άνθρωποι που είμαστε πρωταγωνιστές μέσα στο παρκέ, οι παίκτες και όλοι εμείς που συνυπάρχουμε μαζί τους θα κάνουμε ότι καλύτερο για να υπάρχει σωστή ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γιατί σ’ άλλες χώρες μπορούν να διοργανώνονται Final – 8 και Final Four και όχι εδώ; Είναι ερωτήματα που πρέπει να τα δούμε το πρωί της Πέμπτης γιατί διαφορετικά είναι σαν να αποφεύγουμε τα προβλήματα. Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι των ομάδων. Παραδείγματος χάρη η μια ομάδα πήρε 4.000 εισιτήρια που σημαίνει ότι έχει ο καθένας εξ’ αυτών όνομα και επίθετο, συγκεκριμένη θέση και μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Αν γινόταν στο ΣΕΦ ή το ΟΑΚΑ δεν θα ήταν γεμάτο το γήπεδο;
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Έπαιξε καλύτερα και δίκαια βρίσκεται στους οχτώ της Ευρωλίγκα. Πάντα υπήρχαν θεωρίες για το ψυχολογικό αβαντάζ και επιβεβαιώνονται ή μη ανάλογα με το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του τελικού. Δηλαδή, αν κερδίσουμε εμείς δεν θα έχει κανένα ψυχολογικό αβαντάζ ο Ολυμπιακός, αν χάσουμε θα έχει. Εγώ να φοβάμαι το παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα τον τελευταίο καιρό και για να τον κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Θέλουμε να κερδίσουμε γιατί είναι ένας τίτλος και δεύτερο γιατί παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Είναι ένας τελικός που είναι οι μοιρασμένες οι πιθανότητες, ανεξάρτητα με ποια ομάδα θα αντιμετωπίζαμε, πόσο μάλλον τώρα που παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα.

 

 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις