STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Η ώρα της αλήθειας του Μάνου Χατζηδάκη !
1030 αναγνώστες
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008
08:37
 
Xatzidakis_analysis.jpgΜε απώλειες 2,46% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 4.004,81 μονάδες. Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές μειώθηκαν κατά 33% και διαμορφώθηκαν στα 323,6 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εκροές ύψους 3,03 εκ. ευρώ από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού αυξάνοντας τις συνολικές εκροές σε 76,7 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.
Οι δύο απόψεις της αγοράς κοντραρίστηκαν πολύ έντονα την εβδομάδα που πέρασε με αποτέλεσμα την συνεχή εναλλαγή προσήμων στα κλεισίματα του Γενικού Δείκτη και την εναλλαγή των διαθέσεων και των προσδοκιών της επενδυτικής κοινότητας.

 

Νικητές αναδείχθηκαν οι πωλητές οι οποίοι είχαν με το μέρος τους ένα μπαράζ αρνητικών νέων και φημών οι οποίες ωστόσο δεν οδήγησαν τις τιμές των δεικτών σε νέα χαμηλά. Αν ότι είδαμε στο α΄τρίμηνο από πλευράς τάσεων ήταν η αποτύπωση των προσδοκιών της συρρίκνωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ΗΠΑ και όχι μόνο η επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η ώρα της κρίσης». Από τις 14 Απριλίου έως τις 22 Απριλίου αναμένονται τα αποτελέσματα του α' τριμήνου των κυριότερων χρηματοπιστωτικών οργανισμών (14/4 Bancorp, 15/4 Bear Stearns, 16/4 JP Morgan, 17/4 Merrill Lynch, 18/4 Citygroup κλπ) που βρέθηκαν στην δίνη των ρευστοποιήσεων αλλά και των αρνητικών αναπροσαρμογών στην κερδοφορία τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την εστίαση του ενδιαφέροντος της επενδυτικής κοινότητας.

Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι ανακοινώσεις που θα φορούν τα μέτρα που θα πάρουν οι χρηματοοιοκονομικοί οργανισμοί για να ξεπεράσουν την κρίση ή να μειώσουν το ρίσκο των χαρτοφυλακίων του ενεργητικού τους. Το εγχώριο περιβάλλον θα κινηθεί ανάλογα και πιθανότατα οι αγορές να δείξουν περισσότερο ευαίσθητες σε καλές ειδήσεις ή έστω λιγότερο αρνητικές αποκλίσεις από το περυσινό α' τρίμηνο αφού ήδη έχουν ενσωματωθεί στις αποτιμήσεις τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης σε συνολική εβδομαδιαία εικόνα επέλεξε να κινηθεί εξισορροπητικά αφού η διάσπαση των 4.200 μονάδων ήταν μάλλον δύσκολη να πραγματοποιηθεί χωρίς κάποια ενδιάμεση στάση. Η συνεχής εναλλαγών πτωτικών και ανοδικών συνεδριάσεων είχε σαν αποτέλεσμα την διάσπαση του κινητού μέσου των 30 ημερών βάζοντας και πάλι την αγορά σε πτωτική τάση. Μοναδικό ίσως ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η μείωση του τζίρου η οποία δείχνει μερική εξασθένιση των πωλητών κάτι το οποίο έχει αρχίσει να διαφαίνεται και σε αρκετές μετοχές οι οποίες δεν ακολουθούν την γενική τάση. Ο τραπεζικό κλάδος αποτελεί το σημείο αναφοράς των ρευστοποίησεων και ενδεχομένως η όποια ανάκαμψη τιμών θα ξεκινήσει με άξονα τους τραπεζικούς τίτλους. Αν και η ψυχολογία και η οι ειδήσεις από την κερδοφορία των ξένων τραπεζών θα έχουν τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση της τάση το αισιόδοξο σενάριο θέλει τον Γενικό Δείκτη να δημιουργεί τοπικό πυθμένα στην περιοχή των 3.950 μονάδων.

Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής
Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ

http://www.pegsec.gr/

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

12/04 12:33  Bluesman
Εδώ είναι καλά; Εμμμ,,, δεν πιστεύω να ενοχλώ, αλλά δεν βλέπω και πολύ κόσμο...
12/04 14:38  studio111
Εδώ έχουμε Χατζηδάκη δεν έχουμε Βγενόπουλο!
12/04 15:25  Bluesman
Φίλε στούντιο με συγχωρείς για την ενόχληση, θα ήθελα να σου ζητήσω το εξής: επειδή ετοιμάζω ένα μπλογκ μήπως μπορεις να εξηγήσεις πως μπορώ να ανεβάσω mp3; Επίσης το προφίλ που έχω γράψει πως πάει στην αριστερή μπάρα;
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις