STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Βόμβα πολυμετοχικότητας από Τζίγγερ
931 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Απριλίου 2008
16:04

Τι δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης...
Βόμβα πολυμετοχικότητας από Τζίγγερ

"Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει. Το τοπίο είναι θολό και γίνεται θολότερο, και ο κόσμος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο κυρίως προβληματισμού παρά διχασμού. Η δεύτερη 100ετία του Παναθηναϊκού πρέπει να ξεκινήσει δυνατά και με ενότητα. Οι βάσει έχουν αρχίσει να μπαίνουν. Ο Παναθηναϊκός αποτελεί ομάδα στόλισμα, με διοικητική μέριμνα που δεν έχει επιτρέψει περιπέτειες, αλλά το μέλλον του στηρίζεται στον κόσμο του. Έχουμε ευθύνη να του δώσουμε όραμα. Η τοποθέτηση η δική μου είναι πως ήρθε ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός. Αυτό σημαίνει, έμπρακτα, ότι πλην της οικογένειάς μου θα συμμετάσχουν κι άλλοι. Το σχέδιο θα υλοποιηθεί άμεσα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκ. ευρώ. Η οικογένειά μου θα παραμείνει με 50% και υπόλοιπο ποσοστό θα το κατέχουν άλλοι. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ενωμένος και θα στηρίζεται σε όλους".

"Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πωλείται η ομάδα. Δεν πωλείται και δεν αγοράζεται ο Παναθηναϊκός. Η διαδικασία είναι καθαρή και δεν υπάρχουν ταμπέλες, είναι ανοιχτή πρόταση να συμμετάσχει όποιος θέλει. Δεν υπάρχουν προδιαγραφές και ονόματα. Είναι κάτι το οποίο το είχα στο μυαλό μου. Απαραίτητο ήταν να μπει η υπόθεση του γηπέδου σε τελική φάση υλοποίησης. Είναι σημαντικό να προδιαγράφεται δυνατό το μέλλον. Τα υπόλοιπα αφορούν ένα περιβάλλον άρρωστο, μη κατανοητό ποδοσφαιρικά. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για ένα πολυμετοχικό Παναθηναϊκό για να γίνει ένα από τα πιο δυνατά κλαμπ της Ευρώπης. Η παρουσίαση θα γίνει στο άμεσο μέλλον με επιχειρησιακό σχέδιο".

"Δεν θέλω να σκέφτομαι την υποθετική περίπτωση που δεν θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσό. Τότε θα το δούμε. Δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση αλλά κάνω πρόταση. Έχω ευθύνη απέναντι στον κόσμο να κάνω προτάσεις. Θα υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο το οποίο θα κατατεθεί σε 20 ημέρες. Μέχρι τώρα δεν είχα παρουσιάσει κάτι συγκεκριμένο. Στόχος είναι να ενισχυθεί κεφαλαιακά ο Παναθηναϊκός. Τα χρήματα θα είναι στη διάθεση της ΠΑΕ για ένα πρόγραμμα που θα εκπονηθεί για το μέλλον.

Δεν έχω υπ όψιν καμία πρόταση. Τα όσα γράφονταν και διαδίδονταν τόσο καιρό είναι τακτική άλλων. Σαν διοίκηση και Παναθηναϊκός έχω την ευθύνη να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν αποτελεί απάντηση προς κανέναν, αλλά τοποθέτηση-πρόταση με αρχή και τέλος για το καλό του Παναθηναϊκό. Θέλω το καλό του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι ο μόνος μου στόχος. Καλούμε όσους θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια
".

"Για μένα πρώτα είναι ο Παναθηναϊκός. Οι οικογένειά μου δέχθηκε μία μεγάλη επίθεση που ξεπέρασε τα όρια της ποδοσφαιρικής λογικής. Δεν ασχολήθηκα και δεν απάντησα. Αν το έκανα θα ενίσχυα το διχασμό. Πρώτα από όλα είναι ο κόσμος που είναι προβληματισμένος. Έχουμε επιλέξει μια στρατηγική για το καλό της ομάδας. Δεν θα σταθώ πίσω από χαρακτηρισμούς. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που τους απευθύνουν. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Όταν καθίσω στο ίδιο τραπέζι με άλλους επιχειρηματίες δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Η οικογένεια μου θα μείνει με το 50% και θα είναι ο εγγυητής της επόμενης ημέρας. Είμαστε παράδειγμα διαχείρισης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει μία σωστή, γερή βάση".

"Αυτό που πρέπει να σταματήσει είναι να κυκλοφορούν Παναθηναϊκοί με ταμπέλες. Πολύς κόσμος στεκόταν ως τώρα στην ομάδα και υπέφερε γιατί είχε ταμπέλα. Όλοι αυτοί είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Δεν μπορώ να διασφαλίσω προσωπικά ότι δεν θα συμμετάσχει ένας οποιοσδήποτε επιχειρηματίας. Η οικογένειά μου, όμως, θα εγγυηθεί το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου γίνεται με σοβαρή κεφαλαιακή δράση, η οποία με σωστή διαχείριση θα δώσει τη δυνατότητα για περισσότερους τίτλους αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τίποτα βέβαια στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Η επόμενη ημέρα θέλει τον κόσμο πιο ενωμένο. Είναι ευθύνη όλων μας αυτό. Με πράξεις όμως, όχι με λόγια.

Η ομάδα θα λειτουργήσει κανονικά. Δεν έχουν τελειώσει τα πλέι oφ. Υπάρχει σχεδιασμός που θα συνεχιστεί και η επόμενη ημέρα θα συνεχίσει την προηγούμενη. Δεν θα υπάρξει παύση εργασιών. Σχεδιάζουμε απλώς μια καινούρια βάση για την επόμενη 100ετία".

"Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα. Σκοπός μου είναι να προσφέρω στην ομάδα. Δεν με εκφράζει το προεδριλίκι. Απαιτείται προσοχή στο σχήμα. Σε αυτό θα ακουστούν απόψεις. Το νέο σχήμα πρέπει να δείξει μία σημαντική παρουσία.

Τα 80εκ. ευρώ είναι ένα ρεαλιστικό νούμερο. Θα μπούνε στο ταμείο για τη διάθεση σκοπών της ομάδας. Είναι πολύ ρεαλιστικό αυτό. Για το γήπεδο έχουν εξασφαλιστεί τα κεφάλαια.

Θέλω να είναι περισσότεροι από πέντε άνθρωποι αυτοί που θα συμμετάσχουν το ίδιο σχήμα. Έχω το χρόνο να φέρω στο τραπέζι ένα συγκεκριμένο πλάνο,. Δεν είμαι γιατρός να κλείνω ραντεβού. Οι πόρτες του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτές. Πάντα μιλάω με προτάσεις. Σε όλο τον κόσμο απευθύνομαι και όχι σε συγκεκριμένα άτομα".

"Ο Παναθηναϊκός έχει πάνω από 1.200 μετόχους. Είναι ήδη πολυμετοχική η ΠΑΕ. Απλώς είχε αδρανήσει. Είναι μια ενεργοποίηση. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι το χρηματιστήριο. Εφόσον το επιτρέψει η νομοθεσία, θα το εξετάσουμε".

"Ας μην μείνουμε στα του εορτασμού. Οι προτάσεις μου είναι σαφείς και ξεκάθαρες για τον Ερασιτέχνη. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα τον ήθελα πιο μεγάλο, πιο δυνατό, χωρίς θεωρητικούς αποκλεισμούς. Θα ήθελα ένα πλάνο διεύρυνσης. Εγώ θα είμαι κοντά, αλλά χρειάζεται να με θέλουν και οι άλλοι".

(πηγή:www.contra.gr)

Σχόλια

22/04 17:18  favlos
Αν είναι αλήθεια...ήρθε η ώρα να φύγουν αυτοί που θέλουν ομάδα, χωρίς να πληρώνουν.Όλη η ιστορία ήταν να μην πληρώσει η οικογένεια.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις