STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Το Πάρκο Που Πληγώναμε
1426 αναγνώστες
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007
18:41

Τι θα γίνει τελικά στο Ελληνικό;

Ο λόγος που αυτή η αχανής έκταση σε κομμάτι-φιλέτο της Αττικής δεν έχει γίνει τίποτα δεν είναι μόνο η κτηνώδης απραξία των δύο τελευταίων κυβερνήσεων: Είναι και η παράνοια που δέρνει το λαό μας, ο οποίος πετάει τα σκουπίδια του όπου να 'ναι και βάζει τις φωτιές στα δάση (ενεργητικά ή παθητικά), αλλά μετά διαμαρτύρεται αν το πάρκο θα είναι 4000 αντί για 5000 στρέμματα, σπρώχνοντας και τον πιο καλοπροαίρετο πολιτικό προς το "άντε γαμηθείτε, δεν κάνω τίποτα". 
 
Σέντραλ Παρκ

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία ο βαρύκοος υπουργός Γιώργος Σουφλιάς έχει στα χέρια του μια (ασαφή, ακόμα) πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπόσχεται χρηματοδότηση μέχρι και 85% της αξίας κατασκευής μητροπολιτικού πάρκου, φτάνει να μην χτιστεί ούτε στρέμμα. Ο Σουφλιάς, όπως λέει η εφημερίδα, αρνείται, και επιμένει στο σχέδιό του για την κατασκευή μεν μητροπολιτικού πάρκου 4000 στρεμμάτων, με λεφτά που θα προκύψουν από την παραχώρηση 1000 στρεμμάτων που περισσεύουν στους εργολάβους, δε, για να χτίσουν μεζονέτες και άλλα ογκώδη τσιμεντένια πράγματα.

Η Ελευθεροτυπία, φυσικά, τον περνάει γενεές δεκατέσσερις, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχει δίκιο. Ας το σκεφτούμε λίγο.

Αν δεχτούμε τη χρηματοδότηση της ΕΕ, θα αποκτήσουμε ένα πάρκο 5000 στρεμμάτων, για το οποίο θα πληρώσουμε και ένα ποσό, σχετικά μικρό, αλλά όχι και αμελητέο.

Αν δεχτούμε τη λύση που προτείνει ο Σουφλιάς, θα αποκτήσουμε ένα πάρκο 4000 στρεμμάτων χωρίς να πληρώσουμε τίποτα. 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν χτιστούν αυτά τα 1000 στρέμματα, θα δουλέψουν οι εργολάβοι, οι οικοδόμοι και οι μεσίτες, και θα παραχτεί πλούτος που θα πάει στις τσέπες των εργαζομένων και πίσω στο κράτος ως φόροι.

Κάθε λογικός και υπεύθυνος πολίτης, σκεπτόμενος ψύχραιμα, θα διάλεγε το δεύτερο. 

Ωστόσο, το ένστικτό μας ως Έλληνες είναι να αντιταχθούμε στην παραγωγή πλούτου επειδή τη θεωρούμε ανήθικη, και επειδή τελικά η κατανομή του πλούτου θα είναι άδικη. Προτιμάμε να τα κάνει όλα το κράτος, κι ας τα πληρώνουμε από την τσέπη μας, παρά "τα λαμόγια οι εργολάβοι" -που όμως πληρώνουν τους εργάτες, τους οικοδόμους, τους οδηγούς, τους αρχιτέκτονες, όλους όσοι χτίζουν, οι οποίοι μετά έρχονται στο μαγαζί σου για να αγοράσουν τσίχλες, τσιγάρα και χαρτοπετσέτες που δεν θα έπαιρναν αν δεν είχαν πληρωθεί. 

Ουσιαστικά επιστρέφουμε δηλαδή στα κρυπτο-κομμουνιστικά κόμπλεξ του Έλληνα, αυτή την αλλόκοτη και εντελώς παράλογη βιοθεωρία που ποινικοποιεί το κέρδος και θέλει τα πάντα να εκπορεύονται από ένα (αναπόφευκτα διεφθαρμένο) κράτος.

Να σημειώσω, τέλος, δύο πράγματα:

1) Το Σέντραλ Παρκ στο Μανχάταν έχει έκταση 3500 στρέμματα.

2) Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν εκεί να γίνει πίστα F1, σαν της Μελβούρνης, παρ' όλο το τεράστιο οικονομικό ρίσκο. Αυτός εδώ ο blogger την οραματίστηκε έτσι:

 

Πάρκο F1

 http://www.yupi.gr/gkrinia/c2606/To_Parko_Poy_Plhgwname.html

Σχόλια

11/10 18:57  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μια πολύ σοβαρή και σημαντική πρόταση έχει κάνει και ο Στέφανος Μάνος : Χονδρικά (και τον αδικώ συνοψίζοντας) την μικρή "μείωση" του Πάρκου, προς όφελος "μικρότερων εστιών πρασίνου" μέσα στο Δήμο Αθηναίων σε ασφυκτιούσες γειτονιές.
12/10 04:57  Yannis K.
4,000 5,000 ισως και να'χεις καποιο δικιο, ισως και οχι εαν σκεφτεις οτι 1,000 ειναι το 1/3 του Σεντραλ Παρκ :)
Οσο για πιστα F1, Oh my God! Εισαι σιγουρος οτι αγαπας πραγματικα τη πολη σου?
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις